Muziekspeler voor ouderen en mensen met geheugenproblemen
Reviews | Review toevoegen

Een simpel te bedienen muziekspeler (met de vormgeving van een radio) perfect voor ouderen of voor mensen met dementie. Gebruik slechts één herkenbare klep om de muziekspeler aan en uit te zetten.

Artikelnummer

REO-18001 

Verzendkosten

€ 7,50 

Levertijd

3 tot 4 dagen

€ 149,00
Prijs per stuk

 

Het aantal Spaarpunten dat u voor dit product ontvangt is 14
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nieuw in Nederland: muziekspeler speciaal voor ouderen die geen ingewikkeld bedieningspaneel willen, voor mensen die vergeetachtig worden en voor mensen met dementie.

Geef iemand eenvoudig toegang tot zijn/haar eigen muziek. 

 Bent u opzoek naar iets moois en waardevols dat u kunt geven aan iemand die geen ingewikkelde knoppen wilt bedienen, imand die vergeetachtig wordt of te kampen heeft met  dementie?
Deze muziekspeler lijkt op een radio met één knop. Hiermee geeft u ook mensen dementie toegang tot muziek. Op deze manier kunnen zij profiteren van de herstellende werking van muziek. Het is mooi om te zien wat muziek losmaakt bij mensen.

Door de gemakkelijke bediening kunnen zij de muziekspeler zelf bedienen
De muziekspeler twee hoofd bedieningsopties: muziek aan en muziek uit. De gemakkelijke bediening zorgt ervoor dat de persoon met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Ook heeft de Oer muziekspeler het ontwerp van een traditionele radio van vroeger. Hiermee zorgt de vormgeving als radio voor een punt van herkenning. Doordat gebruiksgemak centraal staat, is het ook voor iemand met geheugenproblemen mogelijk om te genieten van muziek.

1. Muziek aanzetten: klep omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop onder de klep indrukken
3. Muziek uitzetten: klep omlaag

De muziekspeler maakt u eenvoudig klaar voor gebruik
Voordat de muziekspeler klaar is voor gebruik, moet deze ingesteld worden. Het instellen is eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Dit wordt gedaan door vrienden, familie en/of verzorgers. De eerste stap is om muziek op de muziekspeler te zetten. De muziek kopieert u eenvoudig naar de muziekspeler vanaf uw computer met de bijgeleverde usb-kabel. De laatste stap is het volume instellen. Om te voorkomen dat het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet, wordt dit ingesteld aan de onderkant van de muziekspeler. 

1. Muziek op de muziekspeler zetten  
2. Het volume instellen

Het is extra waardevol als de muziek herkenbaar is voor de oudere met dementie
Het is extra waardevol als de muziek op de muziekspeler herkenbaar is voor de persoon met dementie. Herkenbare muziek van vroeger, muziek met bepaalde herinneringen, opgeborgen cd’s met zijn of haar favoriete muziek. Een klein stukje maatwerk is van enorme waarde. Uiteraard kunt u naast muziek van cd’s ook digitale muziek gebruiken (van bijvoorbeeld iTunes).

Wij vinden dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek
Deze simpele muziekspeler maakt het voor iedereen mogelijk om weer naar zijn/haar favoriete muziek te luisteren. Kijk hieronder hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een ouder iemand met dementie die de muziekspeler ontving als cadeau. Onder het tabblad bijlage vindt u de aanvullende handleiding voor de muziekspeler

 

Muziek heeft een bijzondere werking op ouderen met dementie
Muziek heeft een wonderbaarlijke werking op mensen met dementie. Als iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, gaat feilloos meezingen met muziek soms wel. Het is zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek. Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen en zorgt ervoor dat het hele brein actief is als iemand naar zijn/haar favoriete muziek luistert. Muziek kan rust geven als iemand geïrriteerd is, activeren als ze passief is, vrolijk maken wanneer ze verdrietig is. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht dat die voorgoed kwijt waren. Muziek voegt iets toe aan de kwaliteit van leven.

 

  • Makkelijke bediening van de muziekspeler met één knop
  • Voldoende ruimte voor meer dan duizend nummers (4GB intern geheugen)
  • Muziekspeler voor ouderen met dementie, met de  herkenbare vormgeving van een traditionele radio van vroeger
  • Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat
  • Muziekspeler is geschikt voor ouderen met dementie

Zie ook het introductiefilmpje en de handleiding
 

Verkrijgbaar in het rood en groen en medium bruik gemarmerd

Review toevoegen

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw review over het door u aangekochte artikel. 

Met vriendelijke groeten,

Ouderenthuiswinkel  Zus Mies
www.ouderenthuiswinkel.nl
info@ouderenthuiswinkel.nl 

Geen reviews gevonden.

Meer reviews